sjamanisme, sjamaan, shaman, trancereizen, heling, bewustzijn, cursus sjamanisme, sjamanistische workshop, sjamanistische training, kruidengeneeskunde, persoonlijke ontwikkeling, innerlijke groei, verdieping, coaching, natuurbeleving, stiltewandeling, kruidenwandeling, mystiek, kruidenstempel massage, Brabant, Breda

Home | Voorstellen | Agenda | Gastenboek | Nieuwsbrief | Contact

Kruidengeneeskunde

In mijn praktijk maak ik gebruik van de geneeskracht van kruiden. Kruiden zijn puur en echt.
Ze helpen ons te genezen en stimuleren ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
Met veel plezier volgde ik een 3-jarige vakopleiding tot kruidengeneeskundige volgens de natuurgeneeskunde aan het Kruidenrijk in Haaren.

kruidengeneeskunde kruidengeneeskunde kruidengeneeskunde

Ik geef kruidenadvies en voedingsadviezen. Daarbij maak ik gebruik van eigen gemaakte kruidentincturen, kruidenoliën en kruidenstempels. Omdat alles met elkaar verbonden is kies ik de plaats waar de kruiden groeien zorgvuldig uit, dit geeft een belangrijke meerwaarde aan de brouwsels. Zo oogstte ik bijvoorbeeld duizendblad in een paardenwei, St. Janskruid op een heerlijke plek in de Ardennen waar mensen komen voor rust en meditatie, en kamille bij een kapel van een beschermheilige.

kruidengeneeskunde kruidengeneeskunde kruidengeneeskunde

"Het gebruik van kruiden als geneesmiddelen is zo oud als de mensheid zelf. Daarbij speelt de uit ervaring verkregen kennis een grote rol. In de Oudheid was de mens echter sterker verbonden met de kosmos en de natuur, waardoor planten in hun wezen en werking ook meer intuïtief doorvoeld konden worden. Dit vermogen en deze benadering zijn weliswaar in onze meer materialistisch georiënteerde cultuur langzamerhand geheel op de achtergrond geraakt, maar zijn tegenwoordig binnen de 'holistische' benadering op het gebied van diverse geneeswijzen weer aan herwaardering toe." (www.plantaardigheden.nl)

Consult kruiden- en voedingsadvies
Heb je klachten van fysieke of psychische aard, wil je je lichaam reinigen, gezond maken en houden of wil je genezen met kruiden?

Kruidenstempelmassage
Een kruidenstempelmassage is een massage met warme kruidenbundels gevuld met reinigende, activerende en ontspannende kruiden.

Kruidenstempelmassage met tinctuur
Een kruidenstempelmassage in combinatie met een kruidentinctuur zorgt voor optimale reiniging van het lichaam. De kruiden kunnen nog lang na de massage
hun werk doen.

Kruidenwandeling
Wil je de kruiden leren herkennen in jouw eigen omgeving?
Ik deel mijn kennis over de geneeskracht van de kruiden die we tijdens een heerlijke wandeling tegen komen.

Huis-Tuin en-Keuken Kruidencursus
In deze boeiende cursus maak je je eigen EHBO doosje en leer je hoe je op een praktische en eenvoudige manier zelf kruiden in kunt zetten bij een griepje, verkoudheid, snijwondjes, verstopping, diaree... Maar ook hoe je ongemakken kunt voorkomen.

Sjamanistsiche Healing & Kruidengeneeskunde
Deze combinatie biedt een optimale ondersteuning bij genezing, reiniging en transformatie op fysiek, emotioneel, psychisch en spiritueel niveau. De sjamanistische healing vindt in de subtiele, etherische sferen plaats. De geneeskrachtige kruiden ondersteunen het lichaam op fysiek en energetisch niveau.

Er vinden 3 sessies plaats van ieder ongeveer 90 minuten.
1. Intake, sjamanistische healing, kruidentinctuur
2. Kruidenstempelmassage en kruidentinctuur
3. Sjamanistische healing en kruidentinctuur