Mannenlijn Opschonen

4-6 maart 2024 (m+v)

Van onze voorvaders krijgen we liefde, bescherming, daadkracht en eigenwaarde mee.
Je levenslust kan dan vrij stromen, je neemt doelgerichte beslissingen, je spreekt en handelt vanuit je hart.
Je durft kwetsbaar te zijn, hebt een gezonde dosis zelfvertrouwen, kent je eigen grenzen en respecteert die van de ander.

Echter veel mannen en vrouwen hebben emotioneel afwezige voorvaders gehad en lopen daardoor op drijfzand of op hoge poten.
Gefocust zijn en blijven is dan moeilijk, je zoekt erkenning snel buiten jezelf, hebt problemen met autoriteit.
Je vind je plek niet, voelt je niet gezien op je werk, in je relatie’s en je sociale leven.

 

De relatie met de vader komt in deze 3-daagse intensive ook specifiek aan bod. Hij is de eerste man die achter je staat in jouw mannenlijn.

Ook jouw vader, en zijn vader en zijn vader ect. heeft een geschiedenis waardoor delen van hem niet beschikbaar waren/zijn. Hierdoor is hij niet volledig aanwezig, kan hij je niet helemaal zien en zijn waarden en 
kwaliteiten aan je meegeven.
Dit kan leiden tot compensatie gedrag zoals nog liever, mooier, beter, groter, sterker, slimmer, spiritueler zijn. Of zich juist innerlijk terugtrekken, kritiek op anderen, zich optrekken aan of aanhaken bij anderen, verslavingsgedrag, alleen de vrouwelijke energie omarmen…

Mannen en vrouwen kunnen hun hele leven lang -onbewust- op zoek zijn naar de bevestiging in (liefdes)relaties die ze van hun vader hebben gemist. Dit zijn toxische relaties, waarmee ongezonde patronen van beide kanten in stand worden gehouden.

Wanneer we traumatische ervaringen en de daaruit voortkomende tekortkomingen van onze voorvaders en van onszelf niet erkennen, geven zowel mannen als vrouwen deze patronen op hun beurt weer door aan hun dochters en zonen. Dit gebeurt vaak van generatie op generatie.

Of je nu wel of geen eigen kinderen hebt, je bent een rolmodel voor de volgende generatie in jouw familielijn en van alle kinderen in de wereld.
Gun onze kinderen waarachtige en inspirerende rolmodellen!

Wat gaan we doen?

Je maakt stappen om jouw plek in te nemen in je eigen mannenlijn.
Daarmee maakt je jezelf vrij van pijn, diepgewortelde overtuigingen, patronen en angsten. 
Je ervaart meer ruimte, minder bewijsdrang, minder strijd en minder afgunst.
De energie die hierbij vrij komt, kun je geven aan datgene wat je werkelijk vervulling geeft.

We werken gezamenlijk met en in het voorouderveld. Dit zorgt ervoor dat er een beweging in gang wordt gezet naar heling en balans in je eigen systeem, je familiesysteem en in het collectieve mannelijke en daarmee ook het vrouwelijke energieveld.

Wat komt er aan bod
* systemische transformatie opstellingen:
– je eigen opstelling in je mannenlijn en
– je vader-zoon / vader-dochter relatie
* zacht ademwerk
* I AM Klankreis
* helende rituelen
* bewustzijns- en spiegeloefeningen
* deel rondes
*meditaties en beweging
* natuur, rust, stilte en ontspanning

Stap voor stap wordt je in deze dagen mee genomen het voorouderveld in.
Daar waar de balans tussen dragen en gedragen wordt hersteld.

Door wie?

Marieke Schouten, Anka Maranka, begeleidt deze dagen.
Voor het werken met opstellingen en kennis van meer-generationeel trauma is Marieke opgeleid door Margriet Wenting van Interakt, instituut voor meer-generationeel trauma-psychotherapie. Hun opleidingen zijn o.a. gebaseerd op erkende traumaverwerkings- en hechtingstheorieën en op het werk van de duitse psychotherapeut dr. Franz Ruppert. 
Vanuit haar sjamanistische basis werkt Marieke al jaren met het voorouderveld, ze is hiermee liefdevol verbonden.
Ze is ervaringsdeskundige op het gebied van meer-generationeel trauma en kent de weg.

Voor wie?

Voor mannen en vrouwen tussen de 18 en 100 jaar die,
 • zichzelf geroepen voelen hun mannenlijn op te schonen en de verbinding met hun voorvaders weer toe te laten
 • er aan toe zijn om de balans tussen de mannelijke en vrouwelijke energie in zichzelf te herstellen
 • zichzelf beter willen leren kennen en willen onderzoeken wat er in hen leeft
 • zoekende zijn naar verheldering, verdieping, zelfliefde
 • een moeizame/ongezonde band hebben met hun vader
 • zelf kind(eren) hebben en merken dat bagage uit de familie tussen jullie in staat of oneigen overgenomen gedrag bij je kind en/of jezelf herkent
 • deze dagen zijn ook heilzaam wanneer je kwakkelt met je gezondheid zoals chronische klachten, vermoeidheid, onverklaarbare pijnen en klachten en stress
 • wanneer je moeite met relaties hebt, last hebt van bindings- en/of verlatingsangst
 • wanneer je tegen steeds terug kerende thema’s aan loopt, je leven niet op orde krijgt, je weg niet kunnen vinden, emotionele klachten die je niet kan plaatsen, je overbelast voelt, je het zwarte schaap in de familie bent
 • voor iedereen die zich geroepen voelen zich met dit veld te verbinden en mee (bij) te dragen aan de balans tussen het mannelijke en vrouwelijk in het collectieve veld
 • en voor begeleiders en therapeuten die kennis en ervaring op willen doen van het voorouderveld en meergenerationeel trauma
Deze dagen hebben een kader en dat geeft veiligheid. Hierbinnen kan iedere deelnemer zichzelf inbrengen, zich spiegelen aan de ander en aan de groepsenergie. Gemeenschappelijke thema’s worden zichtbaar wat een krachtig gedragen en helend veld vormt. Er is ruimte om in te gaan op wat de groepsdynamiek vraagt en aan te reiken wat in het moment nodig is.
 
Na deze 3-daagse intensive werkt de energie door.
Datgene wat is aangeraakt en in beweging is gebracht heeft integratietijd nodig en zal zijn plek vinden op fysiek, emotioneel en psychisch gebied.

Reacties

♡ Mannenlijn Opschonen oktober 2023
Afgelopen dagen mocht ik weer een groep mannen en vrouwen onder mijn moederlijke vleugels begeleiden in het voorouderveld. Hoe meer we afdaalden in de wortels van onze familieboom hoe meer ruimte er kwam voor zachtheid, respect en acceptatie.
De Liefde, steun en bescherming vanuit de voorvaders kon weer stromen. Het lot werd aangekeken en de dingen kwamen op de juiste plek te staan.
De VoorVaders waren super trots op hun moedige kinderen. Zij zijn degene die de disbalans in het familiesysteem voelen. Door de pijn, de machteloosheid en het verdriet heen, zijn zij de Liefde nooit uit het oog verloren. Want het is de Liefde die ons verbind.
Gezien worden, dat is en blijft een groot en terugkerend thema. En iedereen liet zich zien in zijn/haar kracht en kwetsbaarheid. Daardoor zagen wij hen met een hele lijn van vaders achter zich tot aan de Oervader toe.
De liefde en zorg van de deelnemers voor hun voorvaders was voelbaar in mijn hart en zichtbaar aan het gezamenlijke altaar. Dat ontroerde me enorm, zoveel zachtheid in de Mannenlijn. Marieke 

♡ Dank je wel voor de mooie retraite van de mannenlijn. Dat heeft voor mij het pad weer verder vrij gemaakt. De de laatste grote barriere verdwenen.

Vanmorgen gestart, met nog een beetje spanning, maar niet meer de bekende gedachten en gevoelens van doodsangst of idee dat ik het toch niet kan en nergens goed voor ben. Dat was niet meer te overwinnen en overstemmen om door te pakken, het was er gewoonweg niet.

Dank daarvoor Marieke, uit de grond van mijn hart. Ik heb het gevoel dat ik nu eindelijk met vallen en opstaan kan gaan doen waarvoor ik hier ben.  

Warme groet
Korine


Praktisch

Data 2023
Maandag 16 oktober 19.00 uur tot en met woensdag 18 oktober 17.00 uur *vol*

Data 2024
Maandag 4 maart 19.00 uur tot en met woensdag 6 maart 17.00 uur

Aanmelding, kosten en betaling
Bij aanmelding ontvang je een inschrijfformulier, deze stuur je ingevuld terug en je maakt de betaling over. Je plaats is dan gereserveerd. Mocht het nodig zijn dan maken we nog een afspraak voor een telefonisch intake- / kennismakingsgesprek.

Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers (m+v), plus twee in de begeleiding (Marieke en assistent)

De prijs voor deze volledig verzorgde driedaagse is € 555,- all-in.
Dit is op basis van volledige verzorging: verblijf en 2 overnachtingen, incl. bedlinnen, alle lessen, alle met liefde bereide vegetarische maaltijden, alle fruit, koffie, thee en tussendoortjes.

Inschrijven doe je via e-mail of telefonisch.
Deze wordt definitief door het inschrijfformulier in te vullen en de betaling over te maken. Gegevens hierover ontvang je bij aanmelding.

Voel je vrij om contact met me op te nemen voor meer informatie.
Dat kan via marieke@ankamaranka.nl

Lees de algemene voorwaarden.

 

Locatie
Deze dagen vinden plaats in Vorstenbosch en grenst aan natuurgebied de Maashorst. Een rustige landelijke locatie zo’n 20 km ten oosten van Den Bosch. We hebben daar de beschikking over een prachtig verbouwde oude romantische boerderij.

De accommodatie is op basis van een twee- of driepersoonskamer, afhankelijk van de groepssamenstelling. Mannen en vrouwen slapen gescheiden. Alle slaapkamers zijn voorzien van comfortabele boxspring bedden.
Beneden is er een ruime zithoek bij de open haard met aansluitend een grote open keuken waar we gezamenlijk eten.
De natuur en de tuin zijn heerlijk om ruimte voor jezelf te nemen, te wandelen, een boek te lezen of voor je eigen practice.

De groepsruimte is een rustige zaal met vloerverwarming en uitzicht over de landelijke open omgeving.

Vervoer
Wij brengen de deelnemers met elkaar in contact zodat je kunt carpoolen en evt. de kosten kunt delen.

Voeding
Wij serveren pure overheerlijke vegetarische maaltijden (zo veel mogelijk biologisch) met veel verse groenten, verwarmende soepen.
Wij houden rekening met mensen met allergieën en dieetwensen om gezondheidsredenen. Zoals maaltijden zonder gluten en lactose.


Anka MarankaVoorouder healing - Mannenlijn Helen - Systemische Opstellingen - Vader Dochter Relatie
Vader Zoon Relatie - Vaderwond - Mannenlijn Opschonen - Bindingsangst - Verlatingsangst


Om de verbinding met je voorvaders weer toe te laten
en jouw plek in te nemen.

Contact