sjamanisme, sjamaan, shaman, trancereizen, heling, bewustzijn, cursus sjamanisme, sjamanistische workshop, sjamanistische training, kruidengeneeskunde, persoonlijke ontwikkeling, innerlijke groei, verdieping, coaching, natuurbeleving, stiltewandeling, kruidenwandeling, mystiek, kruidenstempel massage, Brabant, Breda

Home | Voorstellen | Agenda | Gastenboek | Nieuwsbrief | Contact

Universeel Sjamanisme

Universeel Sjamanisme is er voor iedereen en van iedereen. Het haalt kennis uit verschillende oeroude én moderne tradities. Uit oorspronkelijke én nieuwe gebruiken van culturen en volkeren over de hele wereld die aansluiten bij zowel collectieve, persoonlijke, tijdloze en eigentijdse thema's.

Universeel sjamanisme is voor iedereen toegankelijk ongeacht achtergrond, leefwijze of geloofsovertuiging.

Door de verspreiding en versmelting van ideeën, informatie, culturen en religies is er een nieuwe stroming ontstaan. De steeds hoger wordende lichtfrequentie op aarde brengt een enorme evolutie voor de mens en de aarde met zich mee, waardoor er een nieuwe mens ontstaat, de Regenboogmens (homo Luminus). Waarvan iedereen weet dat hij erbij hoort.

grootmoeders, sjamanca

Sjamanisme
Sjamanisme is een universele kennis van de kosmische- en natuur wetten en is zo oud als de mensheid zelf. Het heeft geen duidelijk omlijnde vorm, het is vrij van dogma's of vastgestelde referentiekaders. In vele culturen en landen over de hele wereld vindt men sporen terug van sjamanisme.
Het sjamanisme vertelt dat alles een ziel heeft en leidt je terug naar je oorsprong. Niet alleen mensen en dieren hebben een ziel, ook bomen, planten, stenen, rivieren, bergen, planeten, sterren... Zo kun je op een dieper niveau contact maken met alles wat er is en ga je inzien dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is.

sjamaan, sjamanisme sjamaan


De Sjamaan
Een sjamaan is een medicijnman/vrouw, priester, magier, mysticus en tegelijkertijd een maatschappelijk werker.
Er zijn mannelijke en vrouwelijke sjamanen (sjamanca).

De sjamaan is verbonden met de geestelijke of onzichtbare wereld en maakt op een dieper niveau contact met alles wat er is. Hij geneest niet alleen mensen; de sjamaan maakt contact met de spirits, hij begeleidt ceremonies, geeft raad, bewaakt de harmonie en het welzijn van de gemeenschap. Wanneer men vroeger op jacht ging maakte de sjamaan contact met de geest van het dier om de harmonie in het universum te behouden.

peru, sjamaan sjamnisme sjamaan

De sjamaan groeit met zijn tijd mee en maakt plaats voor ceremonies en rituelen die bij de mensen en thema's van deze tijd passen. Sjamanen van deze tijd zijn dan ook mensen van deze tijd.
Vandaag de dag is er veel behoefte om weer terug te gaan naar de oorsprong en eenvoud. Mensen zijn op zoek naar een dieper contact met zichzelf, de natuur en het grote geheel. Aan samen zijn in ceremonie, bewustwording en genezing voor mensen, planten en dieren. Meer en meer mensen vinden hun weg binnen het sjamanisme.

In liefde.