sjamanisme, sjamaan, shaman, trancereizen, heling, bewustzijn, cursus sjamanisme, sjamanistische workshop, sjamanistische training, kruidengeneeskunde, persoonlijke ontwikkeling, innerlijke groei, verdieping, coaching, natuurbeleving, stiltewandeling, kruidenwandeling, mystiek, kruidenstempel massage, Brabant, Breda

Home | Voorstellen | Agenda | Gastenboek | Nieuwsbrief | Contact

Zweethutceremonie

De zweethut is een spiegel, een moeder, een leraar en een ware vriend.
Ze biedt je de ruimte jezelf te voelen en je te herinneren wie je bent.
Je te verbinden met de aarde en te Leven, zoals ook onze voorouders dat deden.

15 maart Vrouwen Zweethut
10-12 april Zweethut Intensive in Paasweekend (m+v)

zweethut brabant

Wat is een zweethutceremonie?
Een zweethutceremonie is een oeroude sjamanistische ceremonie die je helpt om weer terug bij je oorsprong te komen. Deze ceremonie stelt je in staat om jezelf op alle niveaus te reiniging en te genezen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.
Tijdens de ceremonie maken we verbinding met de stenen, het vuur, Moeder Aarde, de zon, de windrichtingen, de elementen, de planten, de dieren, de voorouders, de sterren, de maan.

De zweethut staat symbool voor de baarmoeder van Moeder Aarde en wordt bevrucht door de hete stenen, die het zaad symboliseren. Je wordt opgenomen in de koesterende warmte van de baarmoeder en gedragen door de voedende energie die door de bevruchting ontstaat.
In deze ruimte kan Spirit door je heen stromen om datgene te reinigen en transformeren wat jou in de weg staat om jezelf te zijn. Jouw gebeden kunnen worden gehoord en je wordt herinnerd aan je aan wie je ten diepste bent.

De duisternis, de warmte, de stilte, het geluid van de drum, zang, het bidden en onze focus zijn een uitnodiging om contact te maken met je kracht, je liefde en je innerlijke wijsheid.
De zweethutceremonie symboliseert een wedergeboorte en biedt je de kans om iets in je leven te veranderen.

Wat is een zweethut?
De zweethut is een koepelvormig raamwerk van wilgentakken, die afgedekt wordt met dekens (en canvaszeil) zodat er geen licht binnen kan komen. In het midden is een ondiepe kuil gegraven, de pit. Hier worden de hete stenen in gelegd.

zweethutceremonie   zweethutceremonie

Hoe verloopt de ceremonie?
We starten om 10.00 uur. Na het welkomsritueel bespreken we samen met de vuurmensen wat er moet gebeuren om de hut op te bouwen (hut bedekken, houthakken, vuur opbouwen enz.). De vuurmensen, meestal twee of drie, dragen deze dag zorg voor het vuur en de hete stenen.

Daarna beginnen we met een vuur- en stenenceremonie. We dragen de stenen op aan energieën en krachten die we hiermee uitnodigen voor onze heling en transformatie. Ook geven onze wensen en intenties mee aan de stenen die door het vuur zullen worden verwarmt.

Wanneer de stenen heet genoeg zijn, gaan we de hut in. Volgens de traditie zit je naakt in een kring in de hut. Wanneer naakt zijn voor jou een drempel is, kun je bedekt met een omslagdoek of handdoek de hut binnen gaan. De hete stenen worden binnengebracht, de hut wordt gesloten en de stenen worden overgoten met water. In dit krachtige energieveld wat ontstaat, ontwaakt Spirit. Er is ruimte voor genezing, gebed, reiniging en verdieping.

Er zullen vier rondes zijn waarin we meebewegen met de vier windrichtingen. We eren Moeder Aarde, geven aan het vuur wat we niet meer nodig hebben, we bidden, zingen voor onszelf en onze dierbaren. Tussen de rondes door is de mogelijkheid er om de hut uit te gaan.

Na de ceremonie eten we samen en ruimen we alles samen alles op voordat we naar huis gaan.
Dit zal rond 21.00 uur zijn.

zweethut brabant, den bosch, breda, tilburg   zweethutceremonie
     
zweethut brabant   zweethut brabant

Eigen ervaring
Zo'n twintig jaar ben ik verbonden met het veld van de zweethutceremonies. Bij verschillende sjamanen en begeleiders ben ik de hut ingegaan. Ik heb in hutten gezeten waar de energie intens verdiepend, leerzaam en heilzaam was. Ook heb ik ervaren wanneer de energie in de hut niet goed begeleid werd en heb hiervan ook veel mogen leren.
Het was regelmatig zwaar voor me in de hut. Totdat het moment kwam dat ik mezelf kon neerleggen in het veld en me kon overgeven aan het ritme van het hart van Moeder Aarde.
De zweethut is voor mij een plek van thuiskomen.

Belangrijk
Vrouwen in hun maantijd (menstruatie) zijn van harte welkom om mee te doen.
Vrouwen die zwanger zijn, graag even contact op nemen.
Bij gezondheidsklachten graag even melden. Ondanks vermelding blijf je ten alle tijden zelf verantwoordelijk en aansprakelijk.
Het is niet mogelijk om deel te nemen voor:
- Mensen die door een arts sauna bezoek is afgeraden.
- Degene met een zwak hart, hoge bloeddruk of snel de neiging hebben flauw te vallen.
- Mensen met psychische en/of emotionele instabiliteit zoals aanleg voor psychose of medicijn gebruik hiervoor.
- Bij ontstekingen zoals voorhoofdsholte- of oorontsteking wordt de zweethut afgeraden, je kunt erge hoofdpijn krijgen.

Praktisch
De ceremonies vinden plaats op een prachtige landgoed in Vught (onder 's-Hertogenbosch), een stiltegebied voor persoonlijke verinnerlijking en bewustzijnsontwikkeling.
We hebben daar de beschikking over een prachtige buitenplek en een fijne binnenruimte.
Een zweethut ceremonie duurt van 10.00 tot ongeveer 21.00 uur.
De kosten voor deelname zijn € 85,- p.p.

Dit is inclusief heel de dag thee, koffie, lekkers en na afloop een heerlijke gevulde vegetarische soep.
Na aanmelding krijg je meer informatie toegestuurd voor deelname en voorbereiding op de hut.

zweethutceremonie   zweethutceremonie
     
zweethutceremonie   zweethutceremonie

Data

* Zaterdag 14 maart 2020 voor *VOL*

De Lente staat voor de deur! Een prachtige moment om jezelf te reinigen en eruit te zweten wat niet meer dient.
Open je ogen, rol jezelf uit en verwelkom het Nieuwe Licht. We verbinden ons met de scheppende kracht van de lente. Wat wil er in jou ontkiemen, wakker worden en tot leven komen?
Welkom Sisters!

 

* Zondag 15 maart 2020 voor vrouwen Wegens veel vraag een extra hut!

De Lente staat voor de deur! Een prachtige moment om jezelf te reinigen en eruit te zweten wat niet meer dient.
Open je ogen, rol jezelf uit en verwelkom het Nieuwe Licht. We verbinden ons met de scheppende kracht van de lente. Wat wil er in jou ontkiemen, wakker worden en tot leven komen?
Welkom Sisters!

 

* Vrijdag 10 april 20.00 uur t/m zondag 12 april 13.00 uur
Paas Weekend Zweethut Intensive - voor mannen en vrouwen

Een heelRijk weekend om samen in de vertraging te gaan en aan te komen in de tijdloosheid.
We doen in dit weekend twee avond/nacht hutten, in totaal acht rondes, het hele medicijnwiel rond.
De eerste hut met de krachten van de vier hoofdwindrichtingen: het Oosten (adelaar), het Zuiden (slang), het Westen (panter), het Noorden (kolibri).
In de tweede hut nemen de spirits van de tussenwindrichtingen ons mee op reis: Zuidoosten (Vader Zon), Zuidwesten (Moeder Aarde), Noordwesten (Grootmoeder Maan), Noordoosten (Sterren en Planeten).

Dit weekend zal de kracht van de ceremonie je doen verwonderen en je uitnodigen om in overgave te gaan.

Overdag genieten we van het prachtige landgoed (stilte- en natuur gebeid) en de lente, we rusten uit. We hebben een deelronde, er is ruimte voor integratie van de vorige hut en voorbereiding op de volgende hut. Het is mogelijk om gebedszakjes te maken, lekker hout te hakken en misschien ontstaat er iets spontaans zoals een drumcirkel. Het wordt vooral een heerlijk weekend waar niets hoeft.

De ceremonies vinden plaats op het prachtige Landgoed Bleijendijk, een natuur- en stiltegebied van 100 hectare gelegen aan de Essche stroom in Vught. Wij hebben dit weekend de beschikking over de gehele Charlotte-Elisabeth hoeve en de prachtige omgeving eromheen waar ook de zweethut staat.

Kosten voor dit hele weekend zijn €288,- all-in. Dit is inclusief de ceremonies, eten, drinken, versnapperingen en twee overnachtingen in de hoeve op een 2-3 persoons kamer.

anka maranka jaaropleiding sjamanisme jaaropleiding sjamanisme


* Zaterdag 9 mei 2020 - Thema Moeder-Moederschap voor vrouwen

Een vrouwen zweethut de dag voor MoederDag.
Het thema moeder en moederschap raakt alle vrouwen. Deze zweethut is voor Vrouwen die zich aangetrokken voelen om met dit thema de diepte in te duiken, Welkom Sisters
Zie hier voor uitgebreidde informatie over dit thema Moeder-Moederschap


Aanmelden
Aanmelden kan via marieke@ankamaranka.nl of 06-41222540 (niet via app, sms of facebook)

zweethut brabant

zweethut brabant