sjamanisme, sjamaan, shaman, trancereizen, heling, bewustzijn, cursus sjamanisme, sjamanistische workshop, sjamanistische training, kruidengeneeskunde, persoonlijke ontwikkeling, innerlijke groei, verdieping, coaching, natuurbeleving, stiltewandeling, kruidenwandeling, mystiek, kruidenstempel massage, Brabant, Breda

Home | Voorstellen | Agenda | Gastenboek | Nieuwsbrief | Contact

Zweethutceremonie

De zweethut is een spiegel, een moeder, een leraar en een ware vriend.
Ze biedt je de ruimte jezelf te voelen en je te herinneren wie je bent.
Je te verbinden met de aarde en te Leven, zoals ook onze voorouders dat deden.

zweethut brabant

Wat is een zweethutceremonie?
Een zweethutceremonie is een oeroude sjamanistische ceremonie die je helpt om weer terug bij je oorsprong te komen. Deze ceremonie stelt je in staat om jezelf op alle niveaus te reiniging en te genezen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.
Tijdens de ceremonie maken we verbinding met de stenen, het vuur, Moeder Aarde, de zon, de windrichtingen, de elementen, de planten, de dieren, de voorouders, de sterren, de maan.

De zweethut staat symbool voor de baarmoeder van Moeder Aarde en wordt bevrucht door de hete stenen, die het zaad symboliseren. Je wordt opgenomen in de koesterende warmte van de baarmoeder en gedragen door de voedende energie die door de bevruchting ontstaat.
In deze ruimte kan Spirit door je heen stromen om datgene te reinigen en transformeren wat jou in de weg staat om jezelf te zijn. Jouw gebeden kunnen worden gehoord en je word herinnert aan je aan wie je ten diepste bent.

De duisternis, de warmte, de stilte, het geluid van de drum, zang, het bidden en onze focus zijn een uitnodiging om contact te maken met je kracht, je liefde en je innerlijke wijsheid.
De zweethutceremonie symboliseert een wedergeboorte en biedt je de kans om iets in je leven te veranderen.

Wat is een zweethut?
De zweethut is een koepelvormig raamwerk van wilgentakken, die afgedekt wordt met dekens (en canvaszeil) zodat er geen licht binnen kan komen. In het midden is een ondiepe kuil gegraven, de pit. Hier worden de hete stenen in gelegd.

zweethutceremonie   zweethutceremonie

Hoe verloopt de ceremonie?
We starten om 10.00 uur. Na het welkomsritueel bespreken we samen met de vuurmensen wat er moet gebeuren om de hut op te bouwen (hut bedekken, houthakken, vuur opbouwen enz.). De vuurmensen, meestal twee of drie, dragen deze dag zorg voor het vuur en de hete stenen.

Daarna beginnen we met een vuur- en stenenceremonie. We dragen de stenen op aan energieën en krachten die we hiermee uitnodigen voor onze heling en transformatie. Ook geven onze wensen en intenties mee aan de stenen die door het vuur zullen worden verwarmt.

Wanneer de stenen heet genoeg zijn, gaan we de hut in. Volgens de traditie zit je naakt in een kring in de hut. Wanneer naakt zijn voor jou een drempel is, kun je bedekt met een omslagdoek of handdoek de hut binnen gaan. De hete stenen worden binnengebracht, de hut wordt gesloten en de stenen worden overgoten met water. In dit krachtige energieveld wat ontstaat, ontwaakt Spirit. Er is ruimte voor genezing, gebed, reiniging en verdieping.

Er zullen vier rondes zijn waarin we meebewegen met de vier windrichtingen. We eren Moeder Aarde, geven aan het vuur wat we niet meer nodig hebben, we bidden, zingen voor onszelf en onze dierbaren. Tussen de rondes door is de mogelijkheid er om de hut uit te gaan.

Na de ceremonie eten we samen en ruimen we alles samen alles op voordat we naar huis gaan.
Dit zal rond 21.00 uur zijn.

zweethut brabant, den bosch, breda, tilburg   zweethutceremonie
     
zweethut brabant   zweethut brabant

Eigen ervaring
Ruim vijftien jaar deel ik zelf regelmatig mee in zweethutceremonies. Bij verschillende sjamanen en begeleiders ben ik de hut ingegaan. Ik heb in hutten gezeten waar de energie intens verdiepend en heilzaam was. Ook heb ik ervaren wanneer de energie in de hut niet goed begeleid werd en heb hiervan ook veel mogen leren.
Het was regelmatig zwaar voor me in de hut. Totdat het moment kwam dat ik de hut kon omarmen, rustiger werd en me kon overgeven aan het ritme van het hart van Moeder Aarde.
De zweethut is voor mij een plek van thuiskomen.

Belangrijk
Vrouwen in hun maantijd (menstruatie) zijn van harte welkom om mee te doen.
Vrouwen die zwanger zijn, graag even contact op nemen.
Bij gezondheidsklachten graag even melden. Ondanks vermelding blijf je ten alle tijden zelf verantwoordelijk en aansprakelijk.
Het is niet mogelijk om deel te nemen voor:
- Mensen die door een arts sauna bezoek is afgeraden.
- Degene met een zwak hart, hoge bloeddruk of snel de neiging hebben flauw te vallen.
- Mensen met psychische en/of emotionele instabiliteit zoals aanleg voor psychose of medicijn gebruik hiervoor.
- Bij ontstekingen zoals voorhoofdsholte- of oorontsteking wordt de zweethut afgeraden, je kunt erge hoofdpijn krijgen.

Praktisch
De ceremonies vinden plaats op een prachtige landgoed in Vught (onder 's-Hertogenbosch), een stiltegebied voor persoonlijke verinnerlijking en bewustzijnsontwikkeling.
We hebbendaar de beschikking over een prachtige buitenplek en een fijne binnenruimte.
Een zweethut ceremonie duurt van 10.00 tot ongeveer 21.00 uur.
De kosten voor deelname zijn € 80,- p.p.

Dit is inclusief heel de dag thee, koffie, lekkers en na afloop een heerlijke gevulde vegetarische soep.
Na aanmelding krijg je meer informatie toegestuurd voor deelname en voorbereiding op de hut.

zweethutceremonie   zweethutceremonie
     
zweethutceremonie   zweethutceremonie

Data

* Zaterdag 14 september 2019 voor mannen en vrouwen
Volle Maan! Welkom lieve Vrienden en Vriendinnen
De nazomer staat in het teken van de oogst. Wat is er bij jou tot rijping gekomen? En wat in jou heeft er nog tijd nodig om te groeien en rijp te worden?
Deze zweethutceremonie is een mooi moment om daar bij stil te staan. Deel en geniet van jouw oogst.
En in de oogst van nu zit het zaad voor de volgende cyclus. Wat wil je zaaien?

 

* Zaterdag 19 oktober 2019 voor vrouwen

Herfstequinox, Wees welkom Sister in deze hut met als thema WIJSHEID
Deze hut staat in het teken van naar binnen keren, afdalen door alle lagen heen, de diepte in, de donkerte in. Want daar ligt het mysterieuze vrouwelijke op ons te wachten, onze Innerlijke wijsheid die wij vrouwen in ons dragen.
We maken en herstellen onze verbinding met Moeder Aarde, zij die ons draagt en voedt. Moeder Aarde zal van ons overnemen wat overbodig is geworden zodat we onze kracht weer kunnen inademen en we weer toegang hebben tot onze wijsheid.

 

* Zaterdag 2 november 2019 voor vrouwen
Een bijzondere zweethut op *AllerZielen*. De sluiers tussen de geestelijke wereld en aardse wereld zijn vandaag dunner.
We maken een diepe verbinding met onze Voorouder en de ancestors, de hete wakkere stenen. Zij nemen je mee en begeleiden je naar de diepte in jezelf en naar het binnenste van de Aarde. Daar waar de herinnering ligt aan jouw Aarde verbinding en je Goddelijke oorsprong.

 

* Vrijdag 20 december 19.00 uur t/m zondag 22 december 13.00 uur
-Midwinter Zweethut Intensive- voor mannen en vrouwen


Zwarte Panter
neemt je dit weekend mee de donkerte in. In deze periode is zij op haar krachtigst met de toenemende duisternis naar de MidWinter. Ze neemt je rustig in vertrouwen steeds dieper mee de Donkerte in. Daar waar de Schoonheid en de Kennis van het Donker, en daarmee van het Mysterieuze Vrouwelijke op je ligt te wachten.
Sierlijk en soepel balanceert Zwarte Panter op de grens van het Zichtbare en Onzichtbare. En springt ze met gemak van de ene in de andere realiteit. Zwarte Panter begeleidt je door het donker heen naar het Licht, naar de Wedergeboorte.

We doen in dit weekend twee avond/nacht hutten, in totaal acht rondes, het hele medicijnwiel rond.
De eerste hut met de krachten van de vier hoofdwindrichtingen: het Oosten (adelaar), het Zuiden (slang), het Westen (panter), het Noorden (kolibri).
In de tweede hut nemen de spirits van de tussenwindrichtingen ons mee op reis: Zuidoosten (Vader Zon), Zuidwesten (Moeder Aarde), Noordwesten (Grootmoeder Maan), Noordoosten (Sterren en Planeten).

Dit weekend zal de kracht van de ceremonie je doen verwonderen en je uitnodigen om in overgave te gaan.

Overdag genieten we van het prachtige landgoed (stilte- en natuur gebeid) en de lente, we rusten uit. We hebben een deelronde, er is ruimte voor integratie van de vorige hut en voorbereiding op de volgende hut. Het is mogelijk om gebedszakjes te maken, lekker hout te hakken en misschien ontstaat er iets spontaans zoals een drumcirkel. Het wordt vooral een heerlijk weekend waar niets hoeft.

Kosten voor dit hele weekend zijn €288,- all-in.
Dit is inclusief eten, drinken, versnapperingen en twee overnachtingen in de hoeve.


Aanmelden
Aanmelden kan via marieke@ankamaranka.nl of 06-41222540

zweethut brabant

zweethut brabant