sjamanisme, sjamaan, shaman, trancereizen, heling, bewustzijn, cursus sjamanisme, sjamanistische workshop, sjamanistische training, kruidengeneeskunde, persoonlijke ontwikkeling, innerlijke groei, verdieping, coaching, natuurbeleving, stiltewandeling, kruidenwandeling, mystiek, kruidenstempel massage, Brabant, Breda

Home | Voorstellen | Agenda | Gastenboek | Nieuwsbrief | Contact

Zweethutceremonie

De zweethut is een spiegel, een moeder, een leraar en een ware vriend.
Ze biedt je de ruimte jezelf te voelen en je te herinneren wie je bent.
Je te verbinden met de aarde en te Leven, zoals ook onze voorouders dat deden.

zweethut brabant

Wat is een zweethutceremonie?
Een zweethutceremonie is een oeroude sjamanistische ceremonie die je helpt om weer terug bij je oorsprong te komen. Deze ceremonie stelt je in staat om jezelf op alle niveaus te reiniging en te genezen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.
Tijdens de ceremonie maken we verbinding met de stenen, het vuur, Moeder Aarde, de zon, de windrichtingen, de elementen, de planten, de dieren, de voorouders, de sterren, de maan.

De zweethut staat symbool voor de baarmoeder van Moeder Aarde en wordt bevrucht door de hete stenen, die het zaad symboliseren. Je wordt opgenomen in de koesterende warmte van de baarmoeder en gedragen door de voedende energie die door de bevruchting ontstaat.
In deze ruimte kan Spirit door je heen stromen om datgene te reinigen en transformeren wat jou in de weg staat om jezelf te zijn. Jouw gebeden kunnen worden gehoord en je word herinnert aan je aan wie je ten diepste bent.

De duisternis, de warmte, de stilte, het geluid van de drum, zang, het bidden en onze focus zijn een uitnodiging om contact te maken met je kracht, je liefde en je innerlijke wijsheid.
De zweethutceremonie symboliseert een wedergeboorte en biedt je de kans om iets in je leven te veranderen.

Wat is een zweethut?
De zweethut is een koepelvormig raamwerk van wilgentakken, die afgedekt wordt met dekens (en canvaszeil) zodat er geen licht binnen kan komen. In het midden is een ondiepe kuil gegraven, de pit. Hier worden de hete stenen in gelegd.

zweethutceremonie   zweethutceremonie

Hoe verloopt de ceremonie?
We starten om 10.00 uur. Na het welkomsritueel bespreken we samen met de vuurmensen wat er moet gebeuren om de hut op te bouwen (hut bedekken, houthakken, vuur opbouwen enz.). De vuurmensen, meestal twee of drie, dragen deze dag zorg voor het vuur en de hete stenen.

Daarna beginnen we met een vuur- en stenenceremonie. We dragen de stenen op aan energieën en krachten die we hiermee uitnodigen voor onze heling en transformatie. Ook geven onze wensen en intenties mee aan de stenen die door het vuur zullen worden verwarmt.

Wanneer de stenen heet genoeg zijn, gaan we de hut in. Volgens de traditie zit je naakt in een kring in de hut. Wanneer naakt zijn voor jou een drempel is, kun je bedekt met een omslagdoek of handdoek de hut binnen gaan. De hete stenen worden binnengebracht, de hut wordt gesloten en de stenen worden overgoten met water. In dit krachtige energieveld wat ontstaat, ontwaakt Spirit. Er is ruimte voor genezing, gebed, reiniging en verdieping.

Er zullen vier rondes zijn waarin we meebewegen met de vier windrichtingen. We eren Moeder Aarde, geven aan het vuur wat we niet meer nodig hebben, we bidden, zingen voor onszelf en onze dierbaren. Tussen de rondes door is de mogelijkheid er om de hut uit te gaan.

Na de ceremonie eten we samen en ruimen we alles samen alles op voordat we naar huis gaan.
Dit zal rond 21.00 uur zijn.

zweethut brabant, den bosch, breda, tilburg   zweethutceremonie
     
zweethut brabant   zweethut brabant

Eigen ervaring
Ruim vijftien jaar deel ik zelf regelmatig mee in zweethutceremonies. Bij verschillende sjamanen en begeleiders ben ik de hut ingegaan. Ik heb in hutten gezeten waar de energie intens verdiepend en heilzaam was. Ook heb ik ervaren wanneer de energie in de hut niet goed begeleid werd en heb hiervan ook veel mogen leren.
Het was regelmatig zwaar voor me in de hut. Totdat het moment kwam dat ik de hut kon omarmen, rustiger werd en me kon overgeven aan het ritme van het hart van Moeder Aarde.
De zweethut is voor mij een plek van thuiskomen.

Belangrijk
Vrouwen in hun maantijd (menstruatie) zijn van harte welkom om mee te doen.
Vrouwen die zwanger zijn, graag even contact op nemen.
Bij gezondheidsklachten graag even melden. Ondanks vermelding blijf je ten alle tijden zelf verantwoordelijk en aansprakelijk.
Het is niet mogelijk om deel te nemen voor:
- Mensen die door een arts sauna bezoek is afgeraden.
- Degene met een zwak hart, hoge bloeddruk of snel de neiging hebben flauw te vallen.
- Mensen met psychische en/of emotionele instabiliteit zoals aanleg voor psychose of medicijn gebruik hiervoor.
- Bij ontstekingen zoals voorhoofdsholte- of oorontsteking wordt de zweethut afgeraden, je kunt erge hoofdpijn krijgen.

Praktisch
De ceremonies vinden plaats op het prachtige Landgoed Bleijendijk in Vught (onder 's-Hertogenbosch), een stiltegebied voor persoonlijke verinnerlijking en bewustzijnsontwikkeling.
We hebben daar ook de beschikking over een fijne binnenruimte.
Een zweethut ceremonie duurt van 10.00 tot ongeveer 21.00 uur.
De kosten zijn € 70,- p.p. + € 5,- voor de vuurmensen.

Dit is inclusief heel de dag thee, koffie, lekkers en na afloop een heerlijke gevulde vegetarische soep.
Na aanmelding krijg je meer informatie toegestuurd voor deelname en voorbereiding op de hut.

zweethutceremonie   zweethutceremonie

Data
* Zaterdag 28 april 2018, voor mannen, vrouwen en kinderen (vanaf 12 jaar)
Lente Zweethut. Een heelrijke dag in ceremonie om samen de lente te vieren.
Deze dag staat in het teken van de Gele Zon (dagenergie volgens de Tzolkin Mayakalender). Gele Zon staat voor Onvoorwaardelijke Universele Liefde en herinnert jou aan je innerlijke Zon.
Door je te verbinden met Gele Zon kan warmte en liefde weer stromen naar plaatsen waar het donker en koud is geworden. Gele Zon geeft je de voeding om te leven, te groeien en te bloeien.

* Zaterdag 23 juni 2018, Vrouwen Zweethut voor vrouwen (vanaf 12 jaar)
Een Midzomer Zweethut met het medicijn van de Slang.
Deze hut staat daarmee in het teken van vrouwelijke seksualiteit. Je te bevrijden van blokkades hierop en contact te maken met je eigen Vuurkracht.
In deze periode, Midzomer, is er de meeste zonkracht, de meeste vuurkracht. De plek van het zuiden op het Medicijnwiel is waar de Slang huist volgens de Inca traditie. Slang staat voor genezing en wijsheid en helpt je je oude huid af te leggen. Ze symboliseert de scheppende/seksuele levenskracht van de mens. Of wel het slangenvuur of de kundalini-energie onderaan je ruggengraat. Deze oerenegrie is bevrijdend en genezend. En geeft je toegang tot hogere dimenties en creativiteit.
Wees van harte welkom, alleen, samen met een vriendin, een zus, dochter of moeder.

* Zaterdag 8 september 2018, Zweethut voor vrouwen (vanaf 12 jaar)
Wees welkom Sister in deze hut van Overvloed ?
Laat jezelf in alle overvloed zien, horen, voelen.
Laat stromen, ontvang de overvloed en geef wat jij de wereld te bieden heb.
Het Nieuwe Maan, de OogstMaan.

* Zaterdag 20 oktober 2018, Zweethut voor vrouwen (vanaf 12 jaar)
Wees welkom Sister in deze herfst hut, de hut van Wijsheid ?
Deze hut staat in het teken van naar binnen keren, afdalen naar de diepe wijsheid die wij vrouwen in ons dragen. 
Verbinding maken en herstellen met Moeder Aarde die ons draagt en voedt. Dan komen wij tot rust en kunnen wij vrouwen onszelf zijn. Moeder Aarde zal van ons overnemen wat overbodig is geworden en dan kunnen we onze ware kracht inademen.

* Zaterdag 22 december 2018, MidWinter Zweethut voor mannen en vrouwen (vanaf 12 jaar)
MidWinter, op het donkerste punt wordt het nieuwe licht geboren. 
Zwarte Panter zal ons in de hut meenemen de donkerte in om ons opnieuw te verbinden met wie we diep van binnen zijn. Want daar is het licht en dat wil geboren worden.
Vier dit prachtige moment samen met je Broeders en Sisters. 
Wees van harte welkom, alleen, samen met je partner, je zoon of dochter, een vriend of vriendin.

Aanmelden
Aanmelden kan via marieke@ankamaranka.nl of 06-41222540

zweethut brabant

zweethut brabant