sjamanisme, sjamaan, shaman, trancereizen, heling, bewustzijn, cursus sjamanisme, sjamanistische workshop, sjamanistische training, kruidengeneeskunde, persoonlijke ontwikkeling, innerlijke groei, verdieping, coaching, natuurbeleving, stiltewandeling, kruidenwandeling, mystiek, kruidenstempel massage, Brabant, Breda

Home | Voorstellen | Agenda | Gastenboek | Nieuwsbrief | Contact

Zweethutceremonie

De zweethut is een spiegel, een moeder, een leraar en een ware vriend.
Ze biedt je de ruimte jezelf te voelen en je te herinneren wie je bent.
Je te verbinden met de aarde en te Leven, zoals ook onze voorouders dat deden.

zweethut brabant

Wat is een zweethutceremonie?
Een zweethutceremonie is een oeroude sjamanistische ceremonie die je helpt om weer terug bij je oorsprong te komen. Deze ceremonie stelt je in staat om jezelf op alle niveaus te reiniging en te genezen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.
Tijdens de ceremonie maken we verbinding met de stenen, het vuur, Moeder Aarde, de zon, de windrichtingen, de elementen, de planten, de dieren, de voorouders, de sterren, de maan.

De zweethut staat symbool voor de baarmoeder van Moeder Aarde en wordt bevrucht door de hete stenen, die het zaad symboliseren. Je wordt opgenomen in de koesterende warmte van de baarmoeder en gedragen door de voedende energie die door de bevruchting ontstaat.
In deze ruimte kan Spirit door je heen stromen om datgene te reinigen en transformeren wat jou in de weg staat om jezelf te zijn. Jouw gebeden kunnen worden gehoord en je word herinnert aan je aan wie je ten diepste bent.

De duisternis, de warmte, de stilte, het geluid van de drum, zang, het bidden en onze focus zijn een uitnodiging om contact te maken met je kracht, je liefde en je innerlijke wijsheid.
De zweethutceremonie symboliseert een wedergeboorte en biedt je de kans om iets in je leven te veranderen.

Wat is een zweethut?
De zweethut is een koepelvormig raamwerk van wilgentakken, die afgedekt wordt met dekens (en canvaszeil) zodat er geen licht binnen kan komen. In het midden is een ondiepe kuil gegraven, de pit. Hier worden de hete stenen in gelegd.

zweethutceremonie   zweethutceremonie

Hoe verloopt de ceremonie?
We starten om 10.00 uur. Na het welkomsritueel bespreken we samen met de vuurmensen wat er moet gebeuren om de hut op te bouwen (hut bedekken, houthakken, vuur opbouwen enz.). De vuurmensen, meestal twee of drie, dragen deze dag zorg voor het vuur en de hete stenen.

Daarna beginnen we met een vuur- en stenenceremonie. We dragen de stenen op aan energieën en krachten die we hiermee uitnodigen voor onze heling en transformatie. Ook geven onze wensen en intenties mee aan de stenen die door het vuur zullen worden verwarmt.

Wanneer de stenen heet genoeg zijn, gaan we de hut in. Volgens de traditie zit je naakt in een kring in de hut. Wanneer naakt zijn voor jou een drempel is, kun je bedekt met een omslagdoek of handdoek de hut binnen gaan. De hete stenen worden binnengebracht, de hut wordt gesloten en de stenen worden overgoten met water. In dit krachtige energieveld wat ontstaat, ontwaakt Spirit. Er is ruimte voor genezing, gebed, reiniging en verdieping.

Er zullen vier rondes zijn waarin we meebewegen met de vier windrichtingen. We eren Moeder Aarde, geven aan het vuur wat we niet meer nodig hebben, we bidden, zingen voor onszelf en onze dierbaren. Tussen de rondes door is de mogelijkheid er om de hut uit te gaan.

Na de ceremonie eten we samen en ruimen we alles samen alles op voordat we naar huis gaan.
Dit zal rond 21.00 uur zijn.

zweethut brabant, den bosch, breda, tilburg   zweethutceremonie
     
zweethut brabant   zweethut brabant

Eigen ervaring
Ruim vijftien jaar deel ik zelf regelmatig mee in zweethutceremonies. Bij verschillende sjamanen en begeleiders ben ik de hut ingegaan. Ik heb in hutten gezeten waar de energie intens verdiepend en heilzaam was. Ook heb ik ervaren wanneer de energie in de hut niet goed begeleid werd en heb hiervan ook veel mogen leren.
Het was regelmatig zwaar voor me in de hut. Totdat het moment kwam dat ik de hut kon omarmen, rustiger werd en me kon overgeven aan het ritme van het hart van Moeder Aarde.
De zweethut is voor mij een plek van thuiskomen.

Belangrijk
Vrouwen in hun maantijd (menstruatie) zijn van harte welkom om mee te doen.
Vrouwen die zwanger zijn, graag even contact op nemen.
Bij gezondheidsklachten graag even melden. Ondanks vermelding blijf je ten alle tijden zelf verantwoordelijk en aansprakelijk.
Het is niet mogelijk om deel te nemen voor:
- Mensen die door een arts sauna bezoek is afgeraden.
- Degene met een zwak hart, hoge bloeddruk of snel de neiging hebben flauw te vallen.
- Mensen met psychische en/of emotionele instabiliteit zoals aanleg voor psychose of medicijn gebruik hiervoor.
- Bij ontstekingen zoals voorhoofdsholte- of oorontsteking wordt de zweethut afgeraden, je kunt erge hoofdpijn krijgen.

Praktisch
De ceremonies vinden plaats op een prachtige landgoed in Vught (onder 's-Hertogenbosch), een stiltegebied voor persoonlijke verinnerlijking en bewustzijnsontwikkeling.
We hebbendaar de beschikking over een prachtige buitenplek en een fijne binnenruimte.
Een zweethut ceremonie duurt van 10.00 tot ongeveer 21.00 uur.
De kosten voor deelname zijn € 80,- p.p.

Dit is inclusief heel de dag thee, koffie, lekkers en na afloop een heerlijke gevulde vegetarische soep.
Na aanmelding krijg je meer informatie toegestuurd voor deelname en voorbereiding op de hut.

zweethutceremonie   zweethutceremonie
     
zweethutceremonie   zweethutceremonie

Data

* Zaterdag 23 maart 2019 Zweethut voor mannen en vrouwen *VOL*
De LenteEquinox is een prachtige moment om jezelf te reinigen en eruit te zweten wat niet meer dient.
Open je ogen, rol jezelf uit en verwelkom het Nieuwe Licht. We verbinden ons met de scheppende kracht van de lente. Wat wil er in jou ontkiemen, wakker worden en tot leven komen?
Welkom Broeders en Zusters!

 

* Zaterdag 6 april 2019 Zweethut vrouwen *VOL*
Gedragen door de ceremonie van de zweethut verwelkomen we het Nieuwe Licht van de Zon. We worden herinnerd aan onze Innerlijke Zon en alles gaat weer Leven!
Warmte en liefde stroomt naar plaatsen waar het donker en koud is geworden. Zonkracht geeft je voeding om te leven, te groeien en te bloeien. Wat een heerlijkheid om dit mogen ervaren in een bad van vrouwelijke energie!
Voel je welkom Sisters!

 

* Zaterdag 18 mei Zweethut voor mannen en vrouwen *VOL*

Volle maan, de Gras Maan gaat vooraf aan de Midzomer en staat in het teken van groei en bloei. De natuur laat zich uitbindig zien. Wat wil er in jou groeien en bloeien?
In deze ceremonie komen we samen en nodigt GrootMoeder Maan je uit om je grootsheid te laten zien. Zodat je de overvloed van het leven kunt ontvangen en jouw innerlijke rijkdommen kunnen groeien.
Voel je welkom lieve broeders en zusters.

 

* Zaterdag 22 juni 2019 Midzomer Zweethut voor vrouwen
SLANGENVUUR!
In deze periode is er de meeste zonkracht, de meeste vuurkracht. Zomer staat op het zuiden op het Medicijnwiel, daar waar de Slang huist volgens de Inca traditie.
Slang staat voor genezing en helpt je je oude huid af te leggen. Ze symboliseert de scheppende en seksuele levenskracht van de mens. Of wel het slangenvuur, de kundalini-energie onderaan je ruggengraat. Deze oerenegrie is bevrijdend en genezend. En geeft je toegang tot hogere dimenties, creativiteit, lichaamswijsheid en levenskracht.
Wees van harte welkom, alleen, samen met een vriendin, een zus, dochter of moeder.

 

* Zaterdag 14 september 2019 voor mannen en vrouwen
Volle Maan! Welkom lieve Vrienden en Vriendinnen
De nazomer staat in het teken van de oogst. Wat is er bij jou tot rijping gekomen? En wat in jou heeft er nog tijd nodig om te groeien en rijp te worden?
Deze zweethutceremonie is een mooi moment om daar bij stil te staan. Deel en geniet van jouw oogst.
En in de oogst van nu zit het zaad voor de volgende cyclus. Wat wil je zaaien?

 

* Zaterdag 19 oktober 2019 voor vrouwen

Herfstequinox, Wees welkom Sister in deze hut met als thema WIJSHEID
Deze hut staat in het teken van naar binnen keren, afdalen door alle lagen heen, de diepte in, de donkerte in. Want daar ligt het mysterieuze vrouwelijke op ons te wachten, onze Innerlijke wijsheid die wij vrouwen in ons dragen.
We maken en herstellen onze verbinding met Moeder Aarde, zij die ons draagt en voedt. Moeder Aarde zal van ons overnemen wat overbodig is geworden zodat we onze kracht weer kunnen inademen en we weer toegang hebben tot onze wijsheid.

 

* Zaterdag 2 november 2019 voor vrouwen
* VoorOuders*
Een bijzonder zweethut op AllerZielen. We maken een diepe verbinding met de Voorouders, the Ancestors, de hete wakkere stenen. Zij nemen ons mee en begeleiden ons naar de diepte in onszelf en naar het binnenste van de Aarde. Daar waar we onze Aarde verbinding en onze Goddelijke oorsprong zullen herinneren.
Op AllerZielen zijn de sluiers tussen de werelden van onze dierbaren die gestorven zijn, zij die nooit geboren zijn en zij die nog zullen komen, en onze wereld dunner. Zij zullen ons bij staan en hulp en bescherming bieden tijdens onze helende reis en ons proces van ontwaken.

 

* Vrijdag 20 december 19.00 uur t/m zondag 22 december 13.00 uur
Zweethut Intensive voor mannen en vrouwen

Een heelRijk weekend om samen in de vertraging te gaan en aan te komen in de tijdloosheid.
We doen twee nacht/avond hutten, in totaal acht rondes, het hele medicijnwiel rond.
De eerste hut met de krachten van de vier hoofdwindrichtingen: het Oosten (adelaar), het Zuiden (slang), het Westen (panter), het Noorden (kolibri).
In de tweede hut nemen de spirits van de tussenwindrichtingen ons mee op reis: Zuidoosten (Vader Zon), Zuidwesten (Moeder Aarde), Noordwesten (Grootmoeder Maan), Noordoosten (Sterren en Planeten).

Dit weekend zal de kracht van de ceremonie je doen verwonderen en je uitnodigen om in overgave te gaan.

Overdag genieten we van het prachtige landgoed (stilte- en natuur gebeid) en de lente, we rusten uit. We hebben een deelronde en er is ruimte voor integratie van de vorige hut en voorbereiding op de volgende hut. Het is mogelijk om gebedszakjes te maken of lekker hout te hakken. Er is geen vaststaand programma, misschien ontstaat er iets spontaans zoals een drumcirkel. Het wordt vooral een heerlijk weekend waar niets hoeft.

Kosten voor dit hele weekend zijn €288,- all-in.
Dit is inclusief eten, drinken, versnapperingen en twee overnachtingen in de hoeve.


Aanmelden
Aanmelden kan via marieke@ankamaranka.nl of 06-41222540

zweethut brabant

zweethut brabant