sjamanisme, sjamaan, shaman, trancereizen, heling, bewustzijn, cursus sjamanisme, sjamanistische workshop, sjamanistische training, kruidengeneeskunde, persoonlijke ontwikkeling, innerlijke groei, verdieping, coaching, natuurbeleving, stiltewandeling, kruidenwandeling, mystiek, kruidenstempel massage, Brabant, Breda

Home | Voorstellen | Agenda | Gastenboek | Nieuwsbrief | Contact

Zweethutceremonie

De zweethut is een spiegel, een moeder, een leraar en een ware vriend.
Ze biedt je de ruimte jezelf te voelen en je te herinneren wie je bent.
Je te verbinden met de aarde en te Leven, zoals ook onze voorouders dat deden.

zweethut brabant

Wat is een zweethutceremonie?
Een zweethutceremonie is een oeroude sjamanistische ceremonie die je helpt om weer terug bij je oorsprong te komen. Deze ceremonie stelt je in staat om jezelf op alle niveaus te reiniging en te genezen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.
Tijdens de ceremonie maken we verbinding met de stenen, het vuur, Moeder Aarde, de zon, de windrichtingen, de elementen, de planten, de dieren, de voorouders, de sterren, de maan.

De zweethut staat symbool voor de baarmoeder van Moeder Aarde en wordt bevrucht door de hete stenen, die het zaad symboliseren. Je wordt opgenomen in de koesterende warmte van de baarmoeder en gedragen door de voedende energie die door de bevruchting ontstaat.
In deze ruimte kan Spirit door je heen stromen om datgene te reinigen en transformeren wat jou in de weg staat om jezelf te zijn. Jouw gebeden kunnen worden gehoord en je word herinnert aan je aan wie je ten diepste bent.

De duisternis, de warmte, de stilte, het geluid van de drum, zang, het bidden en onze focus zijn een uitnodiging om contact te maken met je kracht, je liefde en je innerlijke wijsheid.
De zweethutceremonie symboliseert een wedergeboorte en biedt je de kans om iets in je leven te veranderen.

Wat is een zweethut?
De zweethut is een koepelvormig raamwerk van wilgentakken, die afgedekt wordt met dekens (en canvaszeil) zodat er geen licht binnen kan komen. In het midden is een ondiepe kuil gegraven, de pit. Hier worden de hete stenen in gelegd.

zweethutceremonie   zweethutceremonie

Hoe verloopt de ceremonie?
We starten om 10.00 uur. Na het welkomsritueel bespreken we samen met de vuurmensen wat er moet gebeuren om de hut op te bouwen (hut bedekken, houthakken, vuur opbouwen enz.). De vuurmensen, meestal twee of drie, dragen deze dag zorg voor het vuur en de hete stenen.

Daarna beginnen we met een vuur- en stenenceremonie. We dragen de stenen op aan energieën en krachten die we hiermee uitnodigen voor onze heling en transformatie. Ook geven onze wensen en intenties mee aan de stenen die door het vuur zullen worden verwarmt.

Wanneer de stenen heet genoeg zijn, gaan we de hut in. Volgens de traditie zit je naakt in een kring in de hut. Wanneer naakt zijn voor jou een drempel is, kun je bedekt met een omslagdoek of handdoek de hut binnen gaan. De hete stenen worden binnengebracht, de hut wordt gesloten en de stenen worden overgoten met water. In dit krachtige energieveld wat ontstaat, ontwaakt Spirit. Er is ruimte voor genezing, gebed, reiniging en verdieping.

Er zullen vier rondes zijn waarin we meebewegen met de vier windrichtingen. We eren Moeder Aarde, geven aan het vuur wat we niet meer nodig hebben, we bidden, zingen voor onszelf en onze dierbaren. Tussen de rondes door is de mogelijkheid er om de hut uit te gaan.

Na de ceremonie eten we samen en ruimen we alles samen alles op voordat we naar huis gaan.
Dit zal rond 21.00 uur zijn.

zweethut brabant, den bosch, breda, tilburg   zweethutceremonie
     
zweethut brabant   zweethut brabant

Eigen ervaring
Ruim vijftien jaar deel ik zelf regelmatig mee in zweethutceremonies. Bij verschillende sjamanen en begeleiders ben ik de hut ingegaan. Ik heb in hutten gezeten waar de energie intens verdiepend en heilzaam was. Ook heb ik ervaren wanneer de energie in de hut niet goed begeleid werd en heb hiervan ook veel mogen leren.
Het was regelmatig zwaar voor me in de hut. Totdat het moment kwam dat ik de hut kon omarmen, rustiger werd en me kon overgeven aan het ritme van het hart van Moeder Aarde.
De zweethut is voor mij een plek van thuiskomen.

Belangrijk
Vrouwen in hun maantijd (menstruatie) zijn van harte welkom om mee te doen.
Vrouwen die zwanger zijn, graag even contact op nemen.
Bij gezondheidsklachten graag even melden. Ondanks vermelding blijf je ten alle tijden zelf verantwoordelijk en aansprakelijk.
Het is niet mogelijk om deel te nemen voor:
- Mensen die door een arts sauna bezoek is afgeraden.
- Degene met een zwak hart, hoge bloeddruk of snel de neiging hebben flauw te vallen.
- Mensen met psychische en/of emotionele instabiliteit zoals aanleg voor psychose of medicijn gebruik hiervoor.
- Bij ontstekingen zoals voorhoofdsholte- of oorontsteking wordt de zweethut afgeraden, je kunt erge hoofdpijn krijgen.

Praktisch
De ceremonies vinden plaats op een prachtige landgoed in Vught (onder 's-Hertogenbosch), een stiltegebied voor persoonlijke verinnerlijking en bewustzijnsontwikkeling.
We hebbendaar de beschikking over een prachtige buitenplek en een fijne binnenruimte.
Een zweethut ceremonie duurt van 10.00 tot ongeveer 21.00 uur.
De kosten voor deelname zijn € 80,- p.p.

Dit is inclusief heel de dag thee, koffie, lekkers en na afloop een heerlijke gevulde vegetarische soep.
Na aanmelding krijg je meer informatie toegestuurd voor deelname en voorbereiding op de hut.

zweethutceremonie   zweethutceremonie
     
zweethutceremonie   zweethutceremonie

Data

* Zaterdag 23 maart 2019 Zweethut voor mannen en vrouwen *VOL*
De LenteEquinox is een prachtige moment om jezelf te reinigen en eruit te zweten wat niet meer dient.
Open je ogen, rol jezelf uit en verwelkom het Nieuwe Licht. We verbinden ons met de scheppende kracht van de lente. Wat wil er in jou ontkiemen, wakker worden en tot leven komen?
Welkom Broeders en Zusters!

 

* Zaterdag 6 april 2019 Zweethut vrouwen
Gedragen door de ceremonie van de zweethut verwelkomen we het Nieuwe Licht van de Zon. We worden herinnerd aan onze Innerlijke Zon en alles gaat weer Leven!
Warmte en liefde stroomt naar plaatsen waar het donker en koud is geworden. Zonkracht geeft je voeding om te leven, te groeien en te bloeien. Wat een heerlijkheid om dit mogen ervaren in een bad van vrouwelijke energie!
Voel je welkom Sisters!

 

 

* Zaterdag 18 mei Zweethut voor mannen en vrouwen (vanaf 12 jaar)

Volle maan, de Gras Maan gaat vooraf aan de Midzomer en staat in het teken van groei en bloei. De natuur laat zich uitbindig zien. Wat wil er in jou groeien en bloeien?
In deze ceremonie komen we samen en nodigt GrootMoeder Maan je uit om je grootsheid te laten zien. Zodat je de overvloed van het leven kunt ontvangen en jouw innerlijke rijkdommen kunnen groeien.
Voel je welkom lieve broeders en zusters.

 

* Zaterdag 22 juni 2019 Midzomer Zweethut voor vrouwen (vanaf 12 jaar)
SLANGENVUUR!
In deze periode is er de meeste zonkracht, de meeste vuurkracht. De plek van het zuiden op het Medicijnwiel, daar waar de Slang huist volgens de Inca traditie. Slang staat voor genezing en wijsheid en helpt je je oude huid af te leggen. Ze symboliseert de scheppende/seksuele levenskracht van de mens. Of wel het slangenvuur of de kundalini-energie onderaan je ruggengraat. Deze oerenegrie is bevrijdend en genezend. En geeft je toegang tot hogere dimenties, creativiteit, lichaamswijsheid en levenskracht.
Wees van harte welkom, alleen, samen met een vriendin, een zus, dochter of moeder.
Aanmelden
Aanmelden kan via marieke@ankamaranka.nl of 06-41222540

zweethut brabant

zweethut brabant