Vrouwenlijn Opschonen

5-7 februari 2024 voor vrouwen

In een gezonde en natuurlijke verbinding weet je je gedragen in de schoot van je voormoeders.
Je voelt hun steun, liefde en bescherming.
Echter, de meeste vrouwen dragen (onbewust) een last van hun voormoeders met zich mee.
Om hier vrij van te zijn is het belangrijk om helder te krijgen wat van jou is en wat je hebt overgenomen.
En om dit in jouw systeem terug in balans te brengen. 
Dan kun je je eigen leven leven en moeiteloos doen waarvan jij gaat stralen.

 

In deze 3-daagse intensive komt ook de relatie met de moeder specifiek aan bod, zij is de eerste in de vrouwenlijn die achter je staat. De relatie met je moeder kleurt al je verdere relaties en is voor veel vrouwen complex.
Dochters dragen de pijn en angst van hun moeder, zetten zich in voor haar geluk en welzijn, zijn verstrikt geraakt met haar emoties en gevoelens. Dochters cijferen zichzelf weg en weten daardoor niet meer wie zij zelf zijn. 

Wanneer traumatische ervaringen niet worden verwerkt of de plek krijgen daar waar ze thuis horen in de vrouwenlijn, geven vrouwen deze patronen op hun beurt weer door aan hun dochters en zonen. Dit gebeurt vaak van generatie op generatie.

Of je nu wel of geen eigen kinderen hebt, je bent een rolmodel voor de volgende generatie in jouw familielijn en van alle kinderen in de wereld. Gun onze kinderen waarachtige en inspirerende rolmodellen!

Wat gaan we doen?

In deze dagen bekrachtigen en ondersteunen we elkaar in ons vrouw-zijn. Samen groeien zodat je weer dichter bij je jezelf bent. De groepsverbinding zorgt voor een veilige bedding om te delen en jezelf vrij te maken van pijn, diepgewortelde overtuigingen en angsten in jouw systeem. Je kracht, liefde en schoonheid worden daarmee zichtbaar.

Wat komt er aan bod
* systemische transformatie opstellingen:
– je eigen opstelling in je mannenlijn en
– je vader-zoon / vader-dochter relatie
* zacht ademwerk
* I AM Klankreis
* helende rituelen
* bewustzijns- en spiegeloefeningen
* deel rondes
*meditaties en beweging
* natuur, rust, stilte en ontspanning

Deze dagen hebben een kader en dat geeft veiligheid. Hierbinnen kan iedere deelneemster haar eigen energie inbrengen en zich spiegelen aan de ander en aan de groepsenergie.

Gemeenschappelijke thema’s worden zichtbaar wat een krachtig gedragen en helend veld vormt.
Er is ruimte om in te gaan op wat de groepsdynamiek vraagt en aan te reiken wat in het moment nodig is en om aandacht vraagt.

Na deze 3-daagse intensive werkt de energie door.
Datgene wat is aangeraakt en in beweging is gebracht heeft integratietijd nodig.
Het zal zijn plek vinden op fysiek, emotioneel en psychisch gebied.

Door wie?

Marieke Schouten, Anka Maranka, begeleidt deze dagen.
Voor het werken met opstellingen en kennis van meer-generationeel trauma is Marieke opgeleid door Margriet Wenting van Interakt, instituut voor meer-generationeel trauma-psychotherapie. Hun opleidingen zijn o.a. gebaseerd op erkende traumaverwerkings- en hechtingstheorieën en op het werk van de duitse psychotherapeut dr. Franz Ruppert. 
Vanuit haar sjamanistische basis werkt Marieke al jaren met het voorouderveld, ze is hiermee liefdevol verbonden.
Ze is ervaringsdeskundige op het gebied van meer-generationeel trauma en kent de weg.

Voor wie?

Voor vrouwen tussen de 18 en 100 jaar die,
 • zichzelf geroepen voelen de vrouwenlijn op te schonen en de verbinding met hun voormoeders weer toe te laten
 • de balans tussen dragen en gedragen worden in zichzelf willen herstellen
 • toe zijn zichzelf beter te leren kennen en te onderzoeken wat er in hen leeft
 • zoekende zijn naar verheldering, verdieping, zelfliefde
 • een moeizame/ongezonde band hebben met hun moeder
 • zelf kind(eren) hebben en merken dat bagage uit de familie tussen jullie in staat of oneigen overgenomen gedrag bij je kind herkent
 • dit weekend is ook heilzaam wanneer je kwakkelt met je gezondheid zoals chronische klachten, vermoeidheid, onverklaarbare pijnen en klachten, stress, problemen rondom vrouwelijke organen
 • wanneer je moeite met relaties hebt, last hebt van bindings- en/of verlatingsangst
 • wanneer je tegen steeds terug kerende thema’s aan loopt, je leven niet op orde krijgt, je weg niet kunnen vinden, emotionele klachten die je niet kan plaatsen, je overbelast voelt, je het zwarte schaap in de familie bent
 • voor alle vrouwen die zich geroepen voelen zich met dit veld te verbinden en mee (bij) te dragen in de genezing van de vrouw en het vrouwelijke energieveld.
 • en voor begeleiders en therapeuten die kennis en ervaring op willen doen van het voorouderveld en meergenerationeel trauma

Reacties van deelneemsters

Ik heb afgelopen jaar het opschonen van de vrouwenlijn weekend gevolg. Het programma was uitstekend in elkaar gezet. Het hele proces was niet altijd makkelijk, maar het heeft wel een helend effect gehad. 
Anka Maranka heeft ons bij dit proces heel professioneel begeleid, ik kan dit elke vrouw aanbevelen. Annette

In oktober 2020 heb ik aan het weekend ‘vrouwenlijn opschonen’, van Anka Maranka mogen deelnemen.
Wat een mooie bijzondere ervaring was dat! Hele mooie intense momenten waarbij ik in contact kwam met mijn voormoeders en diens pijn. Wonderlijk dat door de liefde van mijn voormoeders en de spaceholding van Marieke en de gehele situatie, het warme tranen waren, ook van ontroering. In dat weekend en de weken erna heb ik veel van wat niet meer bij mij hoorde mogen loslaten. Ook werd er heel goed voor ons gezorgd; alles met liefde, het eten, de slaaplekken, de chill en cursus ruimte…heerlijk! Melanie

Wat ben ik intens dankbaar dat ik deze training heb kunnen/ mogen doen!! Wat een spontane uitnodiging van een vriendin kan brengen als je daar spontaan in mee gaat! 
Door jou liefdevolle begeleiding en middels zachte eenvoudige, maar oohhh zo helende, oefeningen kwam ik bij ‘de kern’ die nodig was om weer verbinding te kunnen maken met wie IK bedoeld ben te zijn! Zo bijzonder wat er opgeschoond mocht worden in onze Vrouwenlijn. Dat wat vrij mocht komen had ik geen weet van!! Voor mij was het ‘de Kers op de taart’ na alle andere opleidingen en trainingen die ik door de jaren heen heb gedaan…. 
‘De cirkel is nu rond’ om nu in contact met de Oermoeder mijn gaven en talenten te mogen leven zoals het voor mij bedoeld is. Oprechte DANK!!! 
Liefdevolle Lichtgroet, Yvonne 

♡ Niet mijn gewoonte om huis en haard te verlaten en met een groep tot dan toe onbekende vrouwen de uitdaging aan te gaan.
Het meest intense gevoel dat ik nu heb is het gedragen worden door de moederschoot. Terug een onbevangen kind mogen zijn. Verwonderd kijk ik naar al het bekende dat er voorheen al was, maar nu in een ander licht staat. Licht. Niet donker en niet zwaar. Het besef te mogen zijn, gewenst en geaccepteerd.  Ook al zeiden woorden soms andere dingen.
In deze retraite heb ik mogen ervaren dat de pijn niet persoonlijk is, maar voortkomt uit pijn die al heel lang bestaat. Pijn of angst om het verkeerde te doen, want hoe pijnlijk is het wanneer je de zaken die je wil liefhebben onbedoeld kwetst zoals je zelf gekwetst bent.
Dank je wel Marieke, dat je mij en mijn zusters, onze moeders, voormoeders, dochters en nadochters, evenals onze mannelijke evenbeelden in een mooie zachte verschijning hebt gezet. Liefs Caroline


Praktisch

Data 2023
Maandag 10 juli 19.00 uur tot en met woensdag 12 juli 17.00 uur *vol

Data 2024
Maandag 5 februari 19.00 uur tot en met woensdag 7 februari 17.00 uur
Stuur een mail als je op de hoogte gehouden wilt blijven hiervan.
marieke@ankamaranka.nl

Aanmelding, kosten en betaling
Bij aanmelding ontvang je een inschrijfformulier, deze stuur je ingevuld terug en je maakt de betaling over. Je plaats is dan gereserveerd. Mocht het nodig zijn dan maken we nog een afspraak voor een telefonisch intake- / kennismakingsgesprek.

De prijs voor deze volledig verzorgde driedaagse is € 555,- all-in.
Dit is op basis van volledige verzorging: verblijf en 2 overnachtingen in een 2-persoons kamer incl. lakenpakket en opgemaakte bedden, alle lessen, alle met liefde bereide vegetarische maaltijden, alle fruit, koffie, thee en tussendoortjes.

Inschrijven doe je via e-mail of telefonisch.
Deze wordt definitief door het inschrijfformulier in te vullen en de betaling over te maken. Gegevens hierover ontvang je bij aanmelding.

Voel je vrij om contact met me op te nemen voor meer informatie.
Dat kan via marieke@ankamaranka.nl

Belangrijk!
Omdat er altijd onverwachte dingen kunnen gebeuren raden wij je aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Lees de algemene voorwaarden.

 

Locatie
Deze dagen vinden plaats in Vorstenbosch en grenst aan natuurgebied de Maashorst. Een rustige landelijke locatie zo’n 20 km ten oosten van Den Bosch. We hebben daar de beschikking over een prachtig verbouwde oude romantische boerderij.

De accommodatie is op basis van een twee- of driepersoonskamer, afhankelijk van de groepssamenstelling. Mannen en vrouwen slapen gescheiden. Alle slaapkamers zijn voorzien van comfortabele boxspring bedden.
Beneden is er een ruime zithoek bij de open haard met aansluitend een grote open keuken waar we gezamenlijk eten.
De natuur en de tuin zijn heerlijk om ruimte voor jezelf te nemen, te wandelen, een boek te lezen of voor je eigen practice.

De groepsruimte is een rustige zaal met vloerverwarming en uitzicht over de landelijke open omgeving.

Vervoer
Wij brengen de deelnemers met elkaar in contact zodat je kunt carpoolen en evt. de kosten kunt delen.

Voeding
Wij serveren pure overheerlijke vegetarische maaltijden (zo veel mogelijk biologisch) met veel verse groenten, verwarmende soepen.
Wij houden rekening met mensen met allergieën en dieetwensen om gezondheidsredenen. Zoals maaltijden zonder gluten en lactose.

 


Anka MarankaVoorouder healing- Moederlijn helen - Moeder Dochter Relatie - Systemische Opstellingen
Moederwond - Vrouwenlijn Opschonen - Bindingsangst - VerlatingsangstOm de verbinding met je voormoeders weer toe te laten
en de balans tussen dragen en gedragen worden te herstellen.

Contact